‘Are You Series: Professionele dag - Diversiteit & gelijkheid in fictie’

10 Dec.'21
- 14:00

Hoe je de toegang tot de audiovisuele sector en het welzijn van de werknemers in die sector kunt verbeteren

Gendergerelateerd en seksueel geweld – maar eigenlijk alle vormen van geweld, ook pesten en discriminatie – zijn bij wet verboden en het strafwetboek en het arbeidsrecht voorziet er ook straffen voor, maar toch komt het op de werkvloer vaak voor. De collectieven Elles font des Films en Wanda zetten acties op rond dat thema, werken maatregelen uit en krijgen daarbij de steun van verschillende instellingen. Bozar biedt hen en de instellingen en organisaties die met de collectieven samenwerken een podium zodat hun voorstellen meer impact kunnen hebben. 

Programma:

14:00 > 14:45 Preventie en opleiding: hoe kunnen werkgevers, financiers en coproducenten de veiligheid van alle werknemers op en buiten de locatie waarborgen? (FR)
Inleiding door 'Paye Ton Tournage' 
Ronde tafel met Alice Gadbled (Elles font des films), Sandrine Brauer (Collectif 50/50), Mieke Van den Broeck (Progress Law) Jan Vermoesen (Mediarte), Annabella Nezri (UPFF) 

14:45 > 15:45 Intimiteitscoaching: mythes en feiten over een nieuw beroep 
Gesprek met Olivia Troy – intimiteitscoördinator (NYC) (EN)
Rondetafelgesprek met Salomé Richard (actrice), Laurent Micheli (regisseur) en Paloma Garcia Martens (kostuumontwerper, volgt een opleiding intimiteitscoördinatie) (FR)

16:00 > 17:00 Workshop over stereotypes en vooroordelen bij het schrijven en regisseren van fictie (EN)
Met Dr. Mary Harrod (University of Warwick)

17:00 > 18:00 Presentatie van de politieke steun en de actieplannen voor 2022 van Elles Font Des Films & Wanda. Gevolgd door een werksessie over hoe je krachten kunt bundelen om de impact te vergroten van acties die nu al bij tal van federaties en instellingen lopen (EN)
Inleiding door de minister (of hun vertegenwoordiger) 
Presentatie door Wanda & Elles Font des Films
Rondetafelgesprek met Marc Janssen (RTBF), Baptiste Charles (kabinet van Bénédicte Linard), Jan Vermoesen (Mediarte), Aurore Boraczek (screen.brussels) 

Films

Festival

8 → 12
Dec.'21

ARE YOU SERIES? #8 - TV-Serie Festival

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels Frans

Tarieven

Inschrijving / Inscription

0 -