‘Art Truc Troc & Design 2015’

16 → 18
Jan.'15

Publieken

An original and unique exhibition/event of contemporary art in Belgium

Voor deze 11de editie, odigen meer dan 300 kunstenaars uit verschillende kunstvormen u uit om hun kunstwerken, tentoongesteld op meer dan 1600 m2, te komen ruilen.

Een bijzondere nieuwigheid dit jaar: we ontvangen ook kunstscholen. Studenten kunst zullen hun werk zonder de tussenkomst van een jury kunnen tentoonstellen op een ‘off exposition’. Op die manier kunnen ze hun creativiteit ten volle uitdrukken en eveneens hun school in de schijnwerpers zetten.
Na het enorme succes van de intrede van design in 2014 houdt Art Truc Toc binnen haar expositieruimte opnieuw een plaatsje vrij voor DESIGN. Voor deze gelegenheid stellen wij u voor aan dit expo-evenement deel te nemen door design en plastische kunsten met elkaar te verenigen binnen een uitzonderlijk kader! Kom samen met MAD BRUSSELS deze expositieruimte ontdekken, die nieuwe en reeds bekende designers in de spotlights zet.
Voor wat betreft het cultureel centrum Wolubilis bestaat haar inbreng als curator van de tentoonstelling voor plastische kunsten in het aanmoedigen van de hedendaagse kunst.

De tentoonstelling is voor de bezoekers de gelegenheid bij uitstek om zowel hedendaagse kunst, design als live performances in een speelse sfeer te ontdekken.
Het is eveneens de ideale gelegenheid om jonge kunstenaars de kans te geven hun werk op een bijzondere plaats tentoon te stellen in aanwezigheid van gerenommeerde kunstenaars en met enthousiasme het ruilprincipe waar te maken.
Tijdens de tentoonstelling wordt de bezoeker uitgenodigd een voorwerp, dienst, materiaal, reis of iets anders, waarvan hij denkt dat het de kunstenaar zal bevallen, te ruilen voor een kunstwerk en de vermoedelijke waarde daarvan. Geen sprake van geld dus, maar enkel van nieuwe en ongebruikelijke uitwisselingen.
Eenmaal bekoord door een kunstwerk stelt de bezoeker zijn ruil voor en vermeldt hij zijn gegevens op een post-it dat hij op dit kunstwerk kleeft. De kunstenaar ter plaatse heeft onmiddellijk de keuze om deze persoon al dan niet te contacteren om, hetzij direct of op een later tijdstip, te onderhandelen of de ruil te bevestigen.

Praktisch

Productie

  • Artdynamik vzw