‘Avishai Cohen Trio - Uitgesteld to 27 april 2021’

29 Sep.'20
- 20:30

Arvoles

Ten gevolge van de coronapandemie wordt dit evenement uitgesteld naar dinsdag 27 april. Tickets voor het Avishai Cohen Trio concert blijven geldig.
​​​​​​

De beroemde Israëlische contrabassist en componist Avishai Cohen blaast 50 kaarsjes uit in 2020! Het jazzicoon viert deze verjaardag met een wereldtournee: 50 concerten in 50 landen, verspreid over de 5 continenten. Daarmee wil hij een oproep lanceren voor meer eenheid tussen de volkeren in de wereld. 
Dit grootse evenement is ook een eerbetoon aan zijn carrière, die begon in de jaren 90, toen hij als jong en energiek supertalent door Chick Corea werd opgemerkt in een kleine New Yorkse club. Eind jaren 90 had hij meegewerkt aan verschillende projecten van Corea en lanceerde hij zijn eigen muziekproject, dat hij zou blijven verrijken met diverse invloeden.
Tijdens zijn “triotournee” – met de Azerbeidzjaanse pianist Elchin Shirinov en de Israëlische drummer Noam David – stelt Avishai Cohen ons zijn nieuwe album voor. Arvoles is “de vrucht van zijn meervoudige identiteit en van een door de jaren heen verworven maturiteit” (Mezzo Top Jazz). Tegelijk behoudt de contrabassist de “obsederende riff” en de “chirurgisch precieze groove” (Jazz Magazine), waarvan hij alleen het geheim kent.
 

Avishai Cohen
contrabas
Elchin Shirinov
piano
Noam David
drums

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Geluidsniveau

Niveau 2 ≤ 95 db

In het kader van