‘The Bible in Series and Transmedial Storytelling: Myth or Holy Grail’

4 Dec.'15
- 10:00

11:30 > 12:30 Open sessie over hoe je moet pitchen voor een nieuw tv-drama
In navolging van de oproep voor pitches voor een nieuwe dramaserie door Creative Europe Media-desk Vlaanderen en Wallonië-Brussel, adviseren producent Helen Perquy (Quiz me quick, Tabula Rasa) en scenarist Carl Joos (Cordon, The Broken Circle Breakdown) over hoe je een intrigerende pitch moet ontwikkelen. Zij geven waardevolle informatie over hoe je interessante personages kan creëren en over hoe ver je kan gaan in het concept van wat je wilt schrijven.

12:30 > 14:00 Lunch aangeboden door Creative Europe Media Desks Vlaanderen & Wallonië-Brussel

14.00 > 15.00 Keynote Vincent Colonna (Paris)
Vincent Colonna is semanticus, consultant en schrijver. Na een eerste deel dat gewijd was aan de klassieke series (House Doctor, Research Section, enz.) blijft hij boeiende inzichten verschaffen met zijn tweede deel van ‘’The Art of TV series’’. Daarin verkent hij de belangrijkste trends in de evolutie van de tv-series.
 
15.00 > 16.00 Tablets of Stone or DNA? TV series Bibles and the Screen Idea – Ian MacDonald
Hoe verwoord je de essentie van een tv-serie? Volg je geboden, gebeiteld in steen? Of gebruik je meer een ‘DNA-code’ om een idee voor het kleine scherm te ontwikkelen?
 
Dr. Ian W. Macdonald werkte voor de BBC, Independent Broadcasting Authority, London Weekend Television en het Britse filminstituut voor hij in 1992 het hoofd werd van de Northern Film School aan de Leeds Metropolitan University. In 2006 verhuisde hij naar de Universiteit van Leeds. Hij is de oprichter van het Screenwriting Research Network (www.screenwritingresearch.com). Zijn boek Screenwriting Poëtica and the Screen Idea werd gepubliceerd door Palgrave Macmillan in 2013.
 
16:30 > 17:30 Discussion table ronde: the series bible into practice

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Vrije toegang, inschrijving verplicht HIER