‘Chinese Utopias Revisited’

17 Juli →
30 Aug.'15

The Elephants

In deze tentoonstelling ontdek je hedendaagse Chinese kunst. Die kreeg je nog maar zelden te zien in België. Naast het werk van negen kunstenaars uit China zie je onder meer foto’s van de Vlaamse fotograaf Dirk Braeckman en beelden van het Philips-paviljoen van Le Corbusier. Het monumentale werk alphabet bété van de Afrikaanse kunstenaar Frédéric Bruly Bouabré staat naast het werk van Xu Bing. Beide kunstenaars verbeelden de kracht van taal in hun oeuvre. Deze wisselwerking doorbreekt niet alleen clichés, maar toont hoe kunstenaars uit het Verre Oosten dezelfde beeldtaal delen met artiesten uit de hele wereld.

De tentoonstelling Chinese Utopias Revisited – The Elephants vindt plaats op drie bijzondere plaatsen: het Paleis voor Schone Kunsten, de archeologische site van het Coudenbergpaleis en het salon van Borgendael van het BELvue Museum.

De video met uitleg van de curatoren over de tentoonstelling vind je nu aan het begin van de tentoonstelling in het Paleis voor Schone Kunsten. Deze video is verplaatst van het Belvue-museum naar hier. Het parcours van de tentoonstelling eindigt in de Coudenbergsite.

Met: Cao Fei, Liu Xiaodong, Song Dong, Sun Yuan & Peng Yu, Wang Jiuliang, Xu Bing ,Yang Fudong, Yin Xiuzhen en vele andere artiesten.

Praktisch

Location

BOZAR - Koudenberg - BELvue

1000 Brussel

De tentoonstelling is open van dinsdag tot zondag, van 10:00 tot 18:00, donderdag tot 21:00.
>> Er zijn geen nocturnes op donderdag tussen 17 juli en 19 augustus.

 (-18 gratis)