‘Concert for Hope’

27 Nov.'21
- 20:00

Johannes Brahms, Nänie – Felix Mendelssohn, Lobgesang Brussels Choral Society & Brussels Philharmonic Orchestra

Programma:

Johannes Brahms, Nänie

Felix Mendelssohn, Lobgesang

Gustav Mahler, Symfonie nr. 5 (Adagietto)

Eric Delson, On the Edge of Hope (wereld premiere)

 

Artiesten:

Brussels Choral Society

Brussels Philharmonic Orchestra

Julie Gebhart – soprano

Amalia Avilán  – soprano

Teun Michiels – tenor

 

Dirigent:

David Navarro Turres

 

De Brussels Choral Society en het Brussels Philharmonic Orchestra gaan een concertuitvoering geven die belooft onze harten weer te verwarmen, na de langste periode sinds mensenheugenis, waarin we verstoken zijn geweest van het  genot van levende muziek.

We zullen eerst een vertolking horen van Brahms’ Nänie, een koorzetting van een kort gedicht van Schiller dat troost biedt aan allen die rouwen om het verlies van dierbaren. Mahler’s schitterende Adagietto uit zijn Symfonie nr. 5, één van de meest geliefde klassieke muziekwerken, onderstreept nog eens de kracht die muziek heeft om onze allerdiepste en meest intense emoties op te roepen en te versterken. Mendelssohn’s grootse tweede symfonie, Lobgesang, loopt over van energie, optimisme, en hoop.

Tenslotte staat ook de allereerste uitvoering op het programma van On the Edge of Hope, een werk dat  speciaal voor deze gelegenheid werd gecomponeerd door Eric Delson, de Muzikaal Directeur van de Brussels Choral Society.

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Prijs

Standard: €40 (Cat. I) – €30 (Cat. II) – €20 (Cat. III) – €10 (Cat. IV) – €12 (< 26 years)

BCS/BPhO Friends: €35 (Cat. I) – €25 (Cat. II) – €15 (Cat. III) – €10 (Cat. IV) – €12 (< 26 jaar)

 

Wilt u lid worden van de BCS FRIENDS? Klik dan hier en we voegen u toe aan het BCS nieuwsbriefbestand, zodat u onze kaartjes met korting kunt kopen. Wij versturen 5 tot 10 emails per jaar. U kunt zich te allen tijde uitschrijven.

Partners