‘Dance Talk: Alain Platel & Katleen Van Langendonck’

3 Dec.'20
- 20:00

Online evenement

“Ik heb leren houden van alles wat imperfect is, en toon juist dat op een podium.”

Choreograaf Alain Platel is van opleiding orthopedagoog. Hij gaat op zoek naar een bewegingstaal die verbonden is met het onbewuste, het willekeurige, het ongecontroleerde. In die zoektocht werkte hij samen met andersvalide kinderen, liet hij zich inspireren door het syndroom van Gilles de la Tourette en door archiefbeelden die psychiater Arthur Van Gehuchten (1861-1914) maakte van de verwrongen, schijnbaar absurde bewegingspatronen van zijn hysterische patiënten. Waar ligt de grens van lichamelijke beheersing en controleverlies, van bezit van het lichaam en bezeten zijn? Met het veelzijdige oeuvre van Alain Platel als leidraad, kijken we waar dans en dagelijkse bewegingen, gewild en ongewild, elkaar omarmen.

De Dance Talk wordt op donderdag 3 december om 20.00 uur gratis online uitgezonden op onze Facebook pagina. Vooraf registreren is niet nodig. ​​​​​​​De video van deze talk zal nadien ook beschikbaar zijn op ons YouTube-kanaal en onze website.

Praktisch

Location

Online

Taal

  • Nederlands

WAT MET JE TICKETS?

Als je een ticket had voor dit evenement dat oorspronkelijk gepland was in BOZAR op 15 oktober 2020, dan vind je hier alle nodige informatie. ​​​​​​​