Oxfam Belgie Belgique
Le Monde selon les femmes

‘Destroy the patriarchy, not the planet’

8 Maa.'21
- 19:00

A talk about climate and feminism

Klimaatverandering vergroot de ongelijkheid wereldwijd en dit treft vrouwen en meisjes in disproportionele mate. Als we het hebben over de gevolgen van klimaatverandering voor vrouwen, willen we meer doen dan vragen naar hun getuigenissen als slachtoffers. Van activistes in het Amazonegebied en in de straten van Brussel tot kunstenaars die nieuwe utopieën creëren of patriarchale wereldbeelden aan de kaak stellen: in de strijd voor klimaatrechtvaardigheid zetten ook vrouwen veel in beweging. 


Op 8 maart brengen BOZAR, Oxfam België en Le Monde Selon les Femmes een panel van geëmancipeerde vrouwen samen om de internationale vrouwendag te vieren met een Climate Talk over ecofeminisme, waarbij de parallellen tussen de onderdrukking van de natuur en de onderdrukking van de vrouw aan bod komen. 


De discussie brengt Laurie Charles (kunstenares), Margot Lauwers (onderzoekster), Jehanne Bergé (journaliste voor Les Grenades RTBF) en Agnès Bertrand-Sanz (Le Monde Selon les Femmes) rond de tafel. Ze zullen virtueel vergezeld worden door Gabriela Franco Prieto (activiste, stichter van het digitale project @la.totuma op Instagram) en Valiana Aguilar Hernandez (het collectief Suumil). Zij zullen nadenken over de overheersing van patriarchale structuren en hun impact op klimaatverandering, vrouwen en kunst.

Praktisch

Location

Online

​​​​​​​Inschrijving op voorhand vereist. Je kan je inschrijven via deze link.