‘El Agua - Elena López Riera’

23 Okt.'23
- 19:00

In aanwezigheid van de regisseur.

Het is zomer in het zuidoosten van Spanje. Een storm dreigt de rivier die door een dorpje stroomt buiten haar oevers te doen treden. Terwijl een oud volksgeloof beweert dat sommige vrouwen, zogenaamd geboren met ‘het water in zich’, voorbestemd zijn om bij elke nieuwe overstroming te verdwijnen, proberen lokale tieners de verveling te verdrijven door sigaretten te roken, te dansen en te drinken. In de geladen sfeer die aan de storm voorafgaat, beleven Ana, die ervan droomt dit dorp te ontvluchten, en José een zomerliefde.

Elena López Riera werd in 1982 geboren in Orihuela, Spanje. Los que desean, haar recentste kortfilm, werd genomineerd voor de Europese filmprijzen en won de Pardino d’Oro in Locarno. Ze is medeoprichter van lacasinegra, een kunstenaarscollectief dat experimenteert met nieuwe audiovisuele middelen. El Agua, geselecteerd voor de Cinéfondation van het Filmfestival van Cannes, is haar eerste speelfilm.

Het gesprek met de filmregisseur wordt gevoerd door Mariana Cadenas Sangronis. Mariana, een visuele storyteller met een masterdiploma 'Doc Nomads' van LUCA School of Arts, werkt momenteel aan een animatieserie over migratie en een VR-documentaire-ervaring.

Films

2023-2024

A New Gaze On Spanish Cinema

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Ondertiteling: Engels
  • Originele versie: Spaans

(CH/SP/FR, 2022, DCP, 104')

Tarieven

Standaard

8 -

< 30 jaar

6 -

Kaart : Verhoogde tegemoetkoming / EU Disability

6 -

In het kader van

  • Présidence espagnole de l'Union européenne