La Volta stage productions

‘Ensor, Maestro’

26 Apr.'24
- 20:00

Kom op tegen Kanker charity concert

Bij de unieke tentoonstelling James Ensor, Maestro in Bozar presenteert Kom Op Tegen Kanker op 26 april een bijzonder concert, geïnspireerd op deze expositie.

Ensor mag gerust als een voorloper worden beschouwd van de avant-garde uit het begin van de 20ste eeuw. Behalve schilder, etser en tekenaar was hij eveneens een verdienstelijke muzikant en componist.

Componist/ dirigent Dirk Brossé is sinds jaren gefascineerd door de Oostendse kunstenaar. Tijdens dit concert schildert Brossé met het Flanders Festival Orchestra muziek over imposante projecties van het werk van Ensor, aangevuld met originele videofragmenten. Ensor’s frivole, theatrale, maar ook soms droevige en wrange kunst zit vol gezichten verborgen achter kleurrijke maskers. De onbekende emoties achter deze vermommingen vertaalde Brossé naar verrassende symfonische muziekkeuzes. 

Als een burlesque optocht beweegt het programma zich van klassiek naar modern, van intiem naar grotesk, met hier en daar een fragment uit Ensor’s composities. Ensor, Maestro belooft een intrigerende avond te worden, een muzikale maskerade waar schilderkunst en muziek met elkaar in dialoog gaan, elkaar versterken en elkaar uitdagen.

Op het programma werk van o.a. Satie, Respighi, Saint-Saëns, Kabalevsky, Khachaturian, Stravinsky, Brossé en Ensor.

KOM OP TEGEN KANKER CHARITY CONCERT

Voor velen is kunst een bron van welbevinden, een troost in moeilijke tijden Muziek verandert onze kijk op de wereld. In momenten van ziekte geeft muziek innerlijke kracht en verbetert het de levenskwaliteit. 
 
Daarom zijn we bij Kom op tegen Kanker trots om charity partner van dit concert te zijn.
Met uw bezoek draagt u bij aan onze strijd voor een wereld zonder kanker.

Meer info op komoptegenkanker.be
 

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Geluidsniveau

Niveau 2 ≤ 95 db

Tarieven

Standaard

17 - 35 - 45 - 55 -

Georganiseerd door