‘FILEM'ON: Young Audience Award 2021’

25 Apr.'21
- 09:00

Op zondag 25 april 2021 is het weer zover! Dan wordt een winnaar gekozen uit de – door de Europese Film Academy – 3 genomineerde, beste Europese jeugdfilms. De genomineerde films dit jaar zijn ‘The Crossing’, ‘Wolfwalkers’ en 'Pinocchio’. De films worden online aangeboden tussen 22 en 24 april en op zondag 25 april wordt na een online film discussie samen een winnaar uitroepen.

Pinocchio van Matteo Garrone (IT/FR/UK, 125', 2019)​​​​​​​

Matteo Garrone wekt de wereldwijd geliefde klassieker opnieuw tot leven en grijpt terug naar het authentieke verhaal van Pinocchio. In zijn baanbrekende liveactionfilm vol schitterende, grappige en ontroerende momenten, gedraaid op adembenemende locaties in Italië, brengt Garrone een mysterieuze en magische fantasiewereld in beeld.
 

The Crossing van Johanne Helgeland (NO, 96', 2020)

The Crossing speelt zich af tegen de achtergrond van de Tweede Wereldoorlog en vertelt het verhaal van de tienjarige Gerda en haar broer Otto. De ouders van de avontuurlijke tieners zitten bij de Noorse verzetsbeweging. Wanneer zij gearresteerd worden, ontdekken Gerda en Otto thuis twee Joodse kinderen die zich verschuilen in de kelder. Nu is het aan Gerda en Otto om het werk van hun ouders voort te zetten.
​​​​​​​

Wolfwalkers van Tomm Moore, Ross Stewart (IT/UK/LUX/FR, 103', 2020)

Een meisje reist samen met haar vader naar Ierland om er de laatste wolvenroedel te helpen uitroeien. Ze raakt er al snel bevriend met een opgewekt en onbekommerd meisje dat tot een volk zou behoren dat halfmens, halfwolf is.

Praktisch