‘focus on Finland’

10 Okt. →
10 Dec.'19

Publieken

Van 1 juli tot 31 december 2019 loopt het Finse voorzitterschap van de EU, met Een duurzaam Europa – Een duurzame toekomst als slagzin.

 

Onder leiding van zijn gevierde hoofddirigente Susanne Mälkki is het Helsinki Philharmonic Orchestra te gast bij BOZAR als orkest in residentie. Voor het openingsgala vergezellen de cellist Oren Shevlin en de dansers van de Tero Saarinen Dance Company het orkest voor de vertolking van Bernd Alois Zimmermans Celloconcerto en forme de pas de trois – een verbluffende combinatie van livemuziek, dans en visual design.

 

Vervolgens bewijst het Helsinki Philharmonic Orchestra met hun komst naar het Paleis hoe het als geen ander kinderen en jongeren weet aan te spreken. Daarna betreedt de  beroemde operazanger Matti Salminen het podium en trakteert je op Finse tango’s. Met dit uitzonderlijke concert geeft hij de aftrap van het tiendaagse Nordic Festival bij BOZAR.

BOZAR LAB nodigt de Aalto University uit voor een seminarie in het teken van duurzaamheid in de stad. Duurzaamheid staat immers centraal in alle aspecten van het Finse voorzitterschap. In ruil voor geschenken ter ere van het voorzitterschap, maakte Finland bijvoorbeeld fondsen vrij om de uitstoot voor het vliegverkeer van de artiesten en de delegaties te compenseren. Die middelen gaan naar projecten die de uitstoot van broeikasgassen terugdringen en ons op weg helpen om de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen te bereiken.