Embassy of the United States of America to Belgium

‘HAMTRAMCK, USA - Razi Jafri & Justin Feltman’

29 Maa.'21
- 09:00

USA ON FILM

Bekijk de online screening hier.​​​​​​​
​​​​​​​Rent > Log in with email > Apply promocode hamtramckbozar
De film zal beschikbaar zijn van 09:00 > 00:00​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

U kan een conversatie met de regisseurs om 18:00 volgen via deze link.
Inschrijven verplicht.​​​​​​​

​​​​​​​Ooit was 90 % van de inwoners van Hamtramck van Poolse origine. Vandaag is het de eerste stad in de VS met een moslimmeerderheid in het gemeentebestuur. In Hamtramck, USA volgen we Kamal Rahman, kandidaat-burgemeester uit Bangladesh, naast de 23-jarige Iraakse immigrant Fadel al-Marsoumi, die een zetel in de gemeenteraad wil bemachtigen, en de huidige burgemeester, Karen Majewski, Hamtramcks eerste vrouwelijke burgemeester in een honderdjarige traditie van Poolse burgemeesters. In de aanloop naar de verkiezingen trachten de kandidaten campagne te voeren en samenwerkingen en partnerschappen aan te knopen over de verschillende etniciteiten en geloofsovertuigingen heen. 

Razi Jafri is een documentairefotograaf en filmmaker uit Detroit. In zijn werk staan religie, etniciteit, politiek, immigratie en het veranderende culturele landschap in Amerika centraal. Daarvoor steunt hij vooral op zijn eigen ervaringen als moslimimmigrant. 

Justin Feltman werkte al aan verschillende onafhankelijke documentaires en filmproducties zoals I am I of Struck by Lightning. Hij draaide daarnaast al verscheidene kortfilms, videoclips en webseries. 

2020-2021

USA ON FILM

Praktisch