Bozar
Musée Royal de Mariemont

‘Het antieke Alexandrië en zijn culturele erfgoed’

28 Okt.'22
- 10:00

Het Koninklijk Museum van Mariemont organiseert twee conferentiedagen voor het grote publiek, gepresenteerd door internationale specialisten op het gebied van het antieke Alexandrië.

Vrijdag 28 oktober staat Bozar in het teken van het archeologische onderzoek van vroeger en nu, zowel op het land als onder water, met een overzicht van het renovatieproject van het Grieks-Romeins museum van Alexandrië. Deze presentaties worden gevolgd door een bezoek aan de tentoonstelling Alexandrië: vervlogen toekomsten, met medecurator Arnaud Quertinmont.

Op zaterdag 29 oktober spitsen de presentaties in het Koninklijk Museum van Mariemont zich toe op de materiële cultuur en het religieuze landschap van Alexandrië. Ze worden gevolgd door een bezoek aan de tentoonstelling Egypte: eeuwige passie in bijzijn van de curator, Arnaud Quertinmont.

 

Conferentie in het Frans en Engels, zonder vertaling.
Programma voorgesteld in het kader van het Europese project Alexandria: (Re)activating common urban imaginaries, gesteund door het programma Europe Creative van de Europese Unie.

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels Frans

Geluidsniveau

Niveau 1 ≤ 85 db

Voertalen van het programma zijn Frans en Engels, zonder vertaling.
Dit programma past in het kader van het Europese project Alexandria: (Re)activating common urban imaginaries gesteund door het programma Creative Europe van de Europese Unie.

 

28.10.2022 │09:30 > 18:00 │ Bozar, Studio │ € 6 / € 4* (inclusief bezoek aan de tentoonstelling Alexandrië: Vervlogen toekomsten
29.10.2022 │09:30 > 18:00 │ Koninklijk Museum Mariemont, Auditorium Boël │ € 6 / € 4* (inclusief bezoek aan de tentoonstelling Egypte: Eeuwige Passie)
*korting Studenten, Bozar Patrons, Vrienden van Mariemont

Tarieven

Standaard

6 -

Amis de Mariemont

4 -

Steun

  • Mede gefinancierd door het Creative Europe programma van de Europese Unie als onderdeel van het internationale project “Alexandrië: (Re-)activatie van de gemeenschappelijke stedelijke verbeeldingen / Alexandria : (Re)activating Common Urban Imaginaries
  • Ambassade van Frankrijk in België