‘Holding Present - Ula Sickle & Ictus’

25 Maa.'24
- 19:00

Holding Present onderzoekt hoe een individueel gebaar kan evolueren tot een krachtige collectieve gebeurtenis. Acht performers creëren een samenhang van bestaande composities van Alvin Lucier, Pauline Oliveros en Stellan Veloce en nieuw werk van Didem Coskunseven. Langzaam en bewust bouwen zij momentum op, met als bestemming het breekpunt waar individuen transformeren tot een kritische massa. Door te werken met instrumenten die buiten de traditionele set van klassieke muziek vallen, begeven de artiesten zich op nieuw terrein en werken ze samen om zowel de muzikale als choreografische partituur te realiseren. En terwijl zij groeien tijdens het stuk, integreert het publiek zich in het werk. Ook zij worden deel van het moment.  

De voorstelling is een samenwerking tussen de Canadees/Poolse choreografe Ula Sickle en Ictus, het ensemble voor hedendaagse muziek uit Brussel. 

Concept, choreografie Ula Sickle
Concept, muzikale leiding Tom Pauwels (Ictus)   
Creatie en uitvoering Amanda Barrio Charmelo, Marina Delicado, Marie Goudot, Ruben Martinez Orio, Michael Schmid, Mohamed Toukabri, Tom Pauwels
Licht- en geluidsontwerp Ofer Smilansky   
Decorontwerp Richard Venlet   

Met de steun van Tax Shelter van de Belgische federale overheid    
Met de steun van Flanders State of the Art 
Met de steun van 
Canada Council for the Arts

Praktisch

Location

Hortahal

Ravensteinstraat 23 1000 Brussel

Tarieven

Standaard

16 -

< 30 jaar

14 -

Kaart : Verhoogde tegemoetkoming / EU Disability

14 -