‘I Love Science Festival 22: Silencing the Virus’

14 → 16
Okt.'22

Een virtuele duik in het hart van een met virus besmette bijenkorf

Voor editie 2022 van het I Love Science Festival biedt Bozar twee verschillende maar verwante activiteiten aan die gericht zijn op onze relatie met het milieu, de natuur en voedselverspilling.

De audiovisuele performance van kunstenares Lily Hunter Green, Silencing the Virus, wordt gepresenteerd in Tour & Taxis, in aanwezigheid van de kunstenares, in de vorm van een participatieve happening die plaats biedt aan 10 personen tegelijk, om de 30 minuten. Het publiek (geschikt voor alle leeftijden) trekt een beschermend pak aan, draagt een headset en gebruikt een smartphone om de instructies te volgen en zich onder te dompelen in de interactieve ervaring. De ervaring houdt in dat men virtueel in het hart van een met virus besmette bijenkorf duikt. Om te reageren op de snelle verspreiding van het virus moet de bezoeker zich door de ruimte bewegen en de perfecte sociale afstand vinden om de besmetting te stoppen.

 Verder nog in het kader van I Love Science Festival 22Ontdek hoe voedselafval kan leiden tot nieuwe producten dankzij de Remix el Barrio Foodwaste Biomaterial Workshop.

Praktisch

Location

TOUR & TAXIS

Havenlaan 86c 1000 Brussel

Publiek

Met kinderen en jongeren

Taal

  • Engels

Reserveren kan via Ilovescience.brussels.