Klarafestival
Passa Porta Festival
LOD muziektheater & Hof van Eede

‘Ilja Leonard Pfeijffer op muziek van Frederik Neyrinck’

22 Maa.'21
- 20:00

Online evenement

Nederlands bekendste schrijver? Ilja Leonard Pfeijffer! Hij liet zich niet alleen opmerken met groot opgezette romans als Brieven uit Genua, La Superba en Grand Hotel Europa, maar schrijft ook exquisiete poëzie. Zijn laatste gedichtenbundel, Idyllen, verscheen in 2015 en bestaat uit maar liefst 50 verhalende gedichten in rijmende alexandrijnen. In een tijdperk van Facebook- en Twitterverslaving, bootvluchtelingen en het Israëlisch-Palestijnse conflict zijn Pfeijffers Idyllen vooral een afscheid van het idyllische. Als troost rest de lezer echter Pfeijffers onovertroffen taalspel.

Klarafestival en Passa Porta Festival vroegen aan Ilja Leonard Pfeijffer om, met onze door de pandemie veranderde leefwereld in het achterhoofd, een nieuwe idylle te schrijven. Op basis van dit gedicht, getiteld De oude woorden van een tijd die komen gaat, componeerde Frederik Neyrinck een nieuw werk voor sopraan, vertelstem, twee koper- en twee houtblazers.

Instrumentalisten van het Antwerpse blazersensemble I SOLISTI voeren deze compositie uit in samenwerking met Lore Binon (sopraan) en Josse De Pauw (vertelstem). Voorafgaand aan de creatie van De oude woorden van een tijd die komen gaat wordt Ilja Leonard Pfeijffer geïnterviewd door Nicky Aerts (Klara).

Ilja Leonard Pfeijffer
auteur
Nicky Aerts
moderator
Lore Binon
sopraan
Josse De Pauw
Verteller
I SOLISTI
ensemble
Programma
Frederik Neyrinck

De oude woorden van een tijd die komen gaat

Festival

2020-2021

Klarafestival 2021: Es ist noch nicht alles verloren !

Praktisch

Location

BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten

Ravensteinstraat 23 1000 Brussel

Taal

  • Nederlands

Coproductie