‘KEITH HARING – 30 YEARS ALREADY’

15 Feb.'20
- 18:00

Gesprek met Julia Gruen

Keith Haring stierf aan AIDS-gerelateerde aandoeningen op 16 februari 1990. Aan de vooravond van zijn 30ste sterfdag viert en bespreekt BOZAR zijn kunst en activisme in een openhartig gesprek met Julia Gruen.

Julia Gruen is de Executive Director van de Keith Haring Foundation. Zij was de studiomanager en vertrouweling van de kunstenaar van 1984 tot het einde van zijn leven. Ze begeleidde Haring toen hij transformeerde van een figuur uit de counter-culture tot een wereldwijde ster in de kunstscene van de jaren 80. Toen hij in 1989 de Keith Haring Foundation oprichtte, benoemde hij Gruen tot directeur, een functie die zij tot op de dag van vandaag vervult. 

Als professionele medewerkster en vriendin is Julia Gruen een belangrijke getuige van zowel de New Yorkse kunstscene in de jaren 80, als van de internationale carrière van Haring. Als hoeder van zijn kunst, ideeën en liefdadigheidsdoelen is zij de ideale gast om zijn evoluerende positie in de kunstgeschiedenis en in de hedendaagse maatschappij te bespreken.
 

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels