‘Koningin Elisabethwedstrijd piano’

27 Mei'21
- 20:00

Finale

Zonder publiek
Hoewel we hoopten dat er een publiek aanwezig zou mogen zijn in de concertzalen in de maand mei, moeten we nu toch met spijt melden dat er geen tickets voor de Pianowedstrijd 2021 verkocht zullen worden.
 

Uitzending
Maar we hebben ervoor gezorgd dat u geen noot van de optredens zal moeten missen! De finale wordt zoals gewoonlijk rechtstreeks uitgezonden op Canvas/Ketnet en Klara. Dankzij onze partner Proximus kunt u de finalisten ook live volgen op www.koninginelisabethwedstrijd.be ​​​​​​​ van maandag 24 mei tot en met zaterdag 29 mei, telkens om 20u. Tijdens deze livestreaming krijgt u de kans om een vrij bedrag te schenken om de jonge pianotalenten van deze wedstrijdsessie te ondersteunen. Zij hebben zich meerdere jaren op deze Wedstrijd voorbereid en hebben het voorbije jaar zo goed als geen opportuniteiten gehad om op te treden. We zijn oprecht verheugd dat we hen in het Paleis voor Schone Kunsten een podium kunnen geven, mét internationale zichtbaarheid.

Meer informatie over de uitzendingen van de Pianowedstrijd 2021 op: www.koninginelisabethwedstrijd.be.


Aanpassingen wegens de geldende veiligheidsmaatregelen
Het aantal finalisten wordt beperkt tot zes in plaats van twaalf. Elke avond zal er dus slechts 1 finalist optreden met het Belgian National Orchestra. Om het orkest te kunnen laten spelen met inachtneming van de veiligheidsmaatregelen, werd een proscenium toegevoegd aan het podium van de Henry le Bœufzaal.

 

Programma en cd-box van Piano 2021
In de gloednieuwe webshop van de Koningin Elisabethwedstrijd, kan je voortaan het programmaboek kopen en de voorverkoopactie ontdekken van de cd-box van deze sessie. Er wordt slechts één programmaboek uitgegeven voor de volledige sessie en dus geen extra finaleboek.
​​​​​​​

De Koningin Elisabethwedstrijd wenst u een schitterende kijk- en luisterervaring van de finale van Piano 2021, op de televisie, de radio of het internet.

Hugh Wolff
Directie

Hosted Events

Piano

2020-2021

Koningin Elisabethwedstrijd 2021 piano

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL