Ministerie van Buitenlandse en Europese Zaken van de Republiek Kroatië
Ambassade van de Republiek Kroatië in het Koninkrijk België
SKUD IVAN GORAN KOVAČIĆ

‘Kroatië en Ivan Goran Kovačić presenteren traditionele dansen en liederen van het kroatisch artistiek en cultureel erfgoed’

6 Juni'22
- 19:30

Voorstelling gegeven door Studenten Culturele Artistieke Vereniging Ivan Goran Kovačić

Het concert van het culturele en artistieke ensemble "Ivan Goran Kovačić" zal een rijke verscheidenheid van het traditionele Kroatische culturele volkserfgoed laten zien. Hoewel Kroatië ruimtelijk gezien een klein land is, heeft zijn geografische en klimatologische diversiteit een sterke invloed gehad op de opmerkelijke variëteiten en vormen van traditionele cultuuruitingen.

Het ensemble "Ivan Goran Kovačić" zal een unieke scenische presentatie brengen van volkstradities uit verschillende delen van Kroatië, maar ook van tradities uit de buurlanden van de Kroatische nationale gemeenschappen. Uiteenlopende culturele en sociaal-politieke invloeden hebben een essentiële rol gespeeld bij het creëren van Kroatisch muziek- en danserfgoed. Voor de rijke scenische voorstellingen worden originele traditionele kostuums gebruikt en de uitvoerende kunstenaars zijn gekleed in de originele 19e- of vroeg 20e-eeuwse traditionele volkskostuums of replica's daarvan, zoals die door eeuwenlange polyculturele interactie werden gevormd. Contrasten in de artistieke expressie in zowel volksmuziek als -dans, alsmede in het visuele aspect van de respectieve volkskostuums, zijn opvallend duidelijk in zowel de dans- als de muziekuitingen.

Het programma presenteert ook gedramatiseerde voorstellingen van het nationaal beschermde immateriële volkserfgoed en de volksgebruiken. Sommige daarvan zijn opgenomen in de UNESCO-lijst van immaterieel cultureel erfgoed van de mensheid, zoals Bećarac, vocaal en instrumentaal lied uit Slavonië, Baranja en Srijem; Nijemo Kolo uit het gebied van de Dalmatische Zagora; Klapa a capella zang; Međimurje lied, en de midzomerprocessie uit Ivančica.

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Kroatisch

Prijs: 20€

Zonder pauze