‘Les Gestes de Saint-Louis - Kita Bauchet’

3 Okt.'22
- 19:30

De screening wordt gevolgd door een gesprek met Kita Bauchet en Alioune Diagne

Les Gestes de Saint-Louis, het resultaat van een samenwerking tussen het Senegalese hedendaagse dansgezelschap Diagn'art en de Belgische en Zwitserse kunstenaars Kita Bauchet en Stéphanie Pfister, geeft een subjectieve schets van de stad en haar dagelijkse ritme. Een choreografische infiltratie van Saint-Louis in Senegal, met twee dansers en twee camera's, die de energieën die de stad doen vibreren belicht en de creatieve kracht van haar jeugd viert. Les Gestes de Saint Louis is een film zonder dialoog. Dans, de geluiden van de stad en muziek zijn de enige componenten.

De film wordt voorafgegaan door Siki, een hedendaagse dansvoorstelling van de performer Alioune Diagne. De voorstelling is geïnspireerd op het verhaal van Battling Siki, de eerste Afrikaan die in 1923 in Parijs de wereldtitel boksen won.

Alioune Diagne (1982) is een autodidactische choreograaf en danser die woont en werkt in Saint-Louis, Senegal. Hij is oprichter en artistiek directeur van de Compagnie Diagn'Art en het Internationale Festival Duo Solo Danse. Zijn creaties en coproducties met andere choreografen reisden de wereld rond en waren onder meer te zien in Banlieu, Flora en Fagalaa.

De Diagn'art Company is een Senegalees hedendaagse dansgezelschap onder leiding van Alioune Diagne. Ze brengen hun creaties al meer dan tien jaar naar Europa en Afrika.

Kita Bauchet, afgestudeerd aan het INSAS, is een Belgische regisseur. In 2018 regisseerde ze Bains Publics, dat de France Télévisions-prijs voor beste documentaire won op het FIFF in Créteil en op het festival Brussels in Love. 

Stéphanie Pfister is een Zwitserse kunstenares, afgestudeerd aan de HEAD en oprichtster van de uitgeverij Ripopée. Ze maakt doorgaans gebruik van video, tekeningen en geschreven tekst, die ze op verschillende manieren in, naast en door elkaar laat bestaan.

Now →
31 Dec.'22

Afropolitan Forum

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Originele versie: Frans

(BE/SN, 2021, DCP, 32')

Tarieven

Standaard

8 -

< 30 jaar

6 -

Werzoekende: VT-kaart

6 -

VT-kaart | EU Disability card

6 -