‘Literature Talk: De wandelende Jood’

8 Juni'22
- 20:30

Arnon Grunberg, Tobi Lakmaker & Marcel Möring

Bestaat er nog zoiets als een joodse literatuur? Honderd jaar geleden hadden we heel wat Joods-Europese schrijvers als Franz Kafka en Isaac Babel, vijftig jaar geleden was er een Joods-Amerikaanse golf met schrijvers als Isaac Bashevis Singer en Philip Roth, maar hoe zit dat vandaag? In Nederland bestaat er alvast een Joodse traditie in de letteren. Bozar nodigt drie generaties Joods-Nederlandse schrijvers uit en laat hen reflecteren over hun identiteit, literair en geografisch. Een programma over de beweeglijkheid van de kosmopoliet en hoe je desondanks toch een identiteit kunt hebben.
Sinds zijn succesdebuut Blauwe maandagen in 1994 bleef de pen van Arnon Grunberg nauwelijks in ongebruik. Ook andere romans als De asielzoeker en Tirza sleepten verschillende literaire prijzen in de wacht. Grunberg woont tussen Amsterdam en New York. 
Tobi Lakmaker is een jonge queer auteur met een scherpe maar nuchtere mening. In 2021 publiceerde hij zijn debuutroman De geschiedenis van mijn seksualiteit. Hij heeft het vrijuit over seksualiteit en gender, gebruikt humor bij serieuze onderwerpen en vice versa. 
Marcel Möring werd bekend bij het grote publiek met romans als Het grote verlangen en In Babylon, waarvoor hij de AKO Literatuurprijs en de Gouden Uil won. Zijn werken zijn vaak rapsodieën met elementen uit historische, biografische en thrillerromans.

Het gesprek wordt gemodereerd door Nicky Aerts (Klara).
 

Concerten

Tentoonstellingen

Films

2021-2022

Let’s get things moving!

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Nederlands

Tarieven

Standard

8 -

-26

6 -