European Commission

‘Maisha Concert - met speciale gast Youssou N'Dour’

17 Feb.'22
- 20:30

Africa-Europe Week

Op 17 en 18 februari 2022 komen de leiders van de lidstaten van de Europese Unie (EU) en de Afrikaanse Unie (AU) bijeen in Brussel voor de 6de Europese Unie - Afrikaanse Unie top.

In dit kader brengt de eerste editie van de Afrika-Europa week burgers, jeugd en de privésector van Afrika en Europa samen om de voor hen belangrijkste punten uit de Afrika-EU samenwerking te bespreken.

Deze samenwerking draagt cultuur hoog in het vaandel. Daarom zal de Afrika-Europa Week worden afgesloten met een concert van de groep MAISHA, een unieke Afro-Europese groep bestaande uit 12 getalenteerde en gerenommeerde artiesten uit beide continenten.

MAISHA - een Afro-Europees muzikaal experiment

met speciale gast Youssou N'Dour

Kora, altsax, masenqo, accordeon, slagwerk, contrabas, sopraan sax, gitaar, basgitaar, mbira, piano, en drums: MAISHA (“leven” in Swahili) mixt traditionele en moderne instrumenten uit Europa en Afrika en is een unieke blend van jazz, instrumentele hiphop en worldbeat.

Deze Afro-Europese groep, opgericht in 2019 in Addis Abeba, bestaat uit 12 getalenteerde muzikanten met elk hun eigen achtergrond en instrument. In slechts 12 dagen tijd smolten zij dankzij de kracht van muziek samen tot dit muzikale ensemble. MAISHA draagt de “people-to-people” visie uit van de EU-AU samenwerking die de institutionele grenzen overschrijdt.

In het kader van de Afrika-Europa Week en de 6e EU-AU top in Brussel speelt MAISHA nogmaals op BOZAR op 17 februari. Zij worden vergezeld door M. Youssou N’Dour, wereldwijd bekende zanger en voorstander van culturele dialoog en gedurfde experimenten.

Line-Up:

●      Tefo Mahola, Drums - Zuid-Afrika

●      Amine Kanzi, Slagwerk - Marokko

●      Shabani Jam, Basgitaar - Tanzanië

●      Samuel Yirga, Keyboard - Ethiopië

●      Cherif Soumano, Kora - Mali

●      Nasibo Mutize - Mbira - Zimbabwe

●      Haddis Alemayehu - masenqo - Ethiopië

●      Maurizio Congiu, Contrabas - Italië

●      Sébastien Giniaux, Gitaar - Frankrijk

●      Michał Żak, Dwarsfluit, Klarinet - Polen

●      Fatime Songoro, Sax - Hongarije

●      Maryll Abbas, Accordeon - Frankrijk

  Praktisch

  Location

  Henry Le Boeufzaal

  Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

  Geluidsniveau

  Niveau 2 ≤ 95 db

  Tarieven

  Inschrijving / Inscription

  0 -

  Georganiseerd door