‘Meet the artist: William Kentridge’

16 Nov.'21
- 19:00

Finding the Sibyl: a tour of the studio

Geïnteresseerden houden op de ochtend van het evenement de website best in de gaten. Het zou kunnen dat er op dat moment nieuwe tickets vrijkomen.  

 

De Zuid-Afrikaanse artiest William Kentridge krijgt op woensdag 17 november een eredoctoraat van de Vrije Universiteit Brussel, in partnerschap met Universiteit Gent en de University of the Western Cape (Zuid-Afrika). De uitreiking vindt plaats in de Koninklijke Muntschouwburg. De avond voordien, op 16 november, geeft William Kentridge een lezing bij Bozar met als titel Finding the Sibyl: a tour of the studio. De lezing geeft een unieke inkijk in het werk van de artiest en beschrijft de manier waarop processen die in de studio plaatsvinden leerzaam kunnen zijn voor het beschouwen van universele kwesties.   
 
Na afloop is er de mogelijkheid om vragen te stellen. 
 
Sinds zijn internationale debuut op de Documenta X in 1997, verwierf de Zuid-Afrikaanse kunstenaar William Kentridge (°1955) wereldwijde faam. Hij is voornamelijk bekend om zijn elf animatiefilms, getiteld Drawings for Projection. Tot de verbazingwekkende gediversifieerde werken van Kentridge behoren meesterlijke tekeningen, prenten, wandtapijten, beeldhouwwerken, lezingen en operaproducties.
 
William Kentridge geeft deze lezing op uitnodiging van Kunstenplatform Brussel, RITCS School of Arts, Koninklijk Conservatorium Brussel en Bozar. 

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Partners