Bozar
Ecopolis

‘Meet the Writer: Amitav Ghosh’

21 Sept.'22
- 19:30

In samenwerking met het eco-literaire festival ECOPOLIS, nodigen we Amitav Ghosh uit op ons podium. Hij is een Indiase schrijver die vooral bekend is om zijn succesvolle romans. Maar ook zijn non-fictiewerk maakt hem een belangrijke figuur in de actuele strijd voor klimaatrechtvaardigheid. In The Great Derangement: Climate Change and the Unthinkable (2016) onderzoekt hij hoe de klimaatverandering elk aspect van het menselijk bestaan beïnvloed heeft. Ghosh roept op tot actie om verantwoordelijkheid te nemen en de aarde te herstellen voor de komende generaties. Uitgeverij EPO publiceert samen met Oikos de Nederlandstalige vertaling Te groot om ons voor te stellen van dit boek. 

In The Nutmeg's Curse: Parables for a Planet in Crisis (2021) beweert de schrijver dat de huidige klimaatverandering veroorzaakt is door de geopolitieke orde die het Westerse kolonialisme heeft opgebouwd. 

Amitav Ghosh heeft talrijke literaire prijzen en vier eredoctoraten ontvangen. Zijn werk is vertaald in meer dan dertig talen en zijn essays zijn verschenen in The New Yorker, The New Republic en The New York Times. Foreign Policy Magazine noemde hem in 2019, een van de meest prominente denkers van het afgelopen decennium.  

Interview door Gie Goris.

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels

Het evenement is een samenwerking met het eco-literaire festival ECOPOLIS.

Tarieven

Standaard

10 -

< 30 jaar

8 -

VT-kaart

8 -

EU Disability card

8 -

Groepen > 15 pers.

9 -