Bozar Music
Orchestre Philharmonique Royal de Liège
Ars Musica

‘Orchestre Philharmonique Royal de Liège’

25 Nov.'20
- 20:00

Duncan Ward

Door de nieuwe maatregelen in verband met COVID-19 kan dit evenement jammer genoeg niet plaatsvinden. Als je al een ticket voor dit evenement hebt gekocht, dan vind je hier alle nodige informatie. ​​​​​​​​​​​​​​

Duncan Ward is een symfonie op zich. Deze jonge dirigent drukt elk deel van een compositie uit met extreem precieze gebaren. Hier dirigeert hij het Luikse Koninklijk Filharmonieorkest (OPRL) in een 100% Brits muziekprogramma. 
Bij deze gelegenheid stelt het OPRL zich volledig ter beschikking van het wonderkind in een programma dat van grote frisheid getuigt door de jazzklanken van Thomas Adès' opera Powder Her Face samen met This Midnight Hour van Anna Clyne en Jesus' Blood Never Failed Me Yet, het cultwerk van Gavin Bryars. Deze laatste putte inspiratie voor het thema in een straatopname van een strofe, gezongen door een dakloze man.   
Tot slot is er nog een wereldpremière: het concerto voor piano en orkest van Tim Hodgkinson, lid van de mythische groep Henry Cow, die de Britse rock van de jaren zeventig in vuur en vlam zette. Het was in 1968 dat deze antropoloog in opleiding, (onlangs nog op studiereis naar Siberië) en die zowel klarinet, saxofoon, keyboards als compositie beheerst, samen met gitarist Fred Frith de groep Henry Cow oprichtte. Tijdens een live opname voor de BBC speelde hij in 1973 samen met andere leden van de groep het album Tubular Bells van Mike Oldfield. Sindsdien is er een lange weg afgelegd om nu, ver van platgetreden paden tot dit Concerto voor piano en orkest te komen.

Duncan Ward
leiding
Daan Vandewalle
piano
Programma
Thomas Adès

"Powder her face", Three-Piece Suite

Tim Hodgkinson

Creatie voor piano en orkest

Anna Clyne

This Midnight Hour

Gavin Bryars

Jesus' Blood Never Failed Me Yet

Festival

2020-2021

Ars Musica 2020

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL