‘PENINSULA - YEON Sang-ho’

16 Okt.'20
- 20:00

Opening Korean Film Festival

Vier jaar na de zombie-uitbraak is Zuid-Korea nog steeds overspoeld door zombies. De quarantaine sluit het land af van de wereld. Jung-seok (GANG Dong-won) en Min-Jung (LEE Jung-hyun) krijgen de opdracht om binnen een tijdslimiet een verlaten vrachtwagen in het midden van Seoel op te pikken, om zo het schiereiland voorgoed te ontvluchten. Maar naast de hordes zombies komen ze ook oog in oog te staan met een mysterieuze militaire groep, Unit 631, die hen in een hinderlaag lokt. Hun gewelddadige overlevingsstrijd begint! 
​​​​​​​
YEON Sang-ho (1978) is een animatieregisseur die onlangs de overstap maakte naar live-actionfilms. Zijn live-actionfilm debuut was Train To Busan, dat indirect een vervolg vormt op de gebeurtenissen van Seoul Station, een animatiefilm uit 2016 over een zombie apocalyps. Seoul Station won de Zilveren Raaf op het Brussels International Fantastic Film Festival (BIFFF) en Train To Busan kreeg een bioscooprelease in België. Zijn nieuwe zombie-actiethriller Peninsula, het vervolg op Train to Busan, werd uitgenodigd op het filmfestival van Cannes in 2020. 

 

Extra vertoning in Cinema Galeries om 21u00: tickets

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Koreaans
  • Ondertiteling: Frans Nederlands

Extra vertoning in Cinema Galeries om 21u00: tickets

​​​​​​​

​​​​​​​Alle evenementen worden covid-proof georganiseerd volgens het protocol voor de cultuursector. Raadpleeg onze COVID-maatregelen om BOZAR in alle veiligheid te bezoeken.​​​​