‘'Performance' Yabba-María Jerez’

5 Dec.'23
- 19:00

Het werk van María Jerez balanceert op de grens tussen choreografie, cinema en beeldende kunst, en onderzoekt de relatie met de toeschouwer. Haar performance Yabba is een ontmoeting met het anders-zijn, een proces van de-identificatie en vervreemding, een confrontatie met het ongedefinieerde. Het is een kosmos met zijn eigen orde, ritme en systemen in beweging, een uitnodiging om een nieuwe logica te betreden. Een constante transformatie van een gemuteerde cel, een levende scenografie, een kunstmatig landschap. Yabba bestaat, verandert, schildert zijn eigen kleuren en ontvouwt zijn materialiteit. Een staat van voortdurende verandering die vraagt om een aandachtige blik, geschonken vanuit het onvermogen om te benoemen wat je ziet.

Vanaf februari 2024 organiseren we elke maand een performance in het hart van het Paleis voor Schone Kunsten: de Hortahal. Horta’s statige hal komt keer op keer tot leven in haar meest pure vorm, tijdens een intieme wisselwerking tussen beweging, architectuur en muziek. Houd onze website in de gaten voor meer updates.

CREDITS

Een werk van Maria Jerez met Óscar Bueno, Javier Cruz, Ainhoa Hernández Escudero, Alejandra Pombo en Laura Ramírez

Muziek: Lanoche

Naai- en maatwerk: Malén Iturri

Coproductie: Veranos de la Villa, SZENE (Salzburg), Zürcher Theater Spektakel (Zürich), CA2M en Ayudas a la creación de artes visuales de la Comunidad de Madrid 2018

Project gefinancierd door Apap-performing Europe 2020, met medewerking van «Creative Europe» - European Union Programe.

2023-2024

Focus on Spain

Praktisch

Location

Hortahal

Ravensteinstraat 23 1000 Brussel

Geluidsniveau

Niveau 1 ≤ 85 db

Tarieven

Standaard

16 -

< 30 jaar

12 -

> 65 jaar

12 -