‘Philip Catherine Quartet - John Scofield Trio’

24 Okt.'23
- 19:30

Bozar presenteert dezelfde avond twee giganten van de gitaar die met hun carrières, verspreid over een halve eeuw, het instrument een eigen plaats hebben gegeven in de jazzscene en ver daarbuiten.  

Het trio John Scofield, Vicente Archer en Bill Stewart straalt broederschap en spontane inventiviteit uit. De drie muzikanten banen zich een weg door een goed uitgewerkte set van jazzstandards en knappe originele composities. De muziek van dit trio vormt meer dan een verzameling van muziekstukken, maar belichaamt de geest waarmee jazz al sinds zijn ontstaan krachtig blijft. John, Bill en Vicente staan al vier jaar samen op het podium met verschillende projecten en opnames van Scofield. Tijdens dit concert in Bozar vertolken ze originele stukken uit meer dan veertig albums van Scofield!   

Philip Catherine is zonder twijfel de meest iconische muzikant van de Belgische gitaarscene en een van de absolute meesters op internationaal niveau. In Bozar deelt hij het podium met zijn vaste kwartet: zijn trouwe kompanen Bart De Nolf op contrabas, de pianopoëet Nicola Andrioli, en de jonge Beniner Angelo Moustapha, een nieuwe rijzende ster op drums. Hij zet zijn zoektocht naar vernieuwing en perfectie voort in een breed scala van muzikale stijlen, van onweerstaanbare rockgrooves tot zijn kenmerkende uitgestrekte lyrische frasen.

19:30
-
20:30
Philip Catherine Quartet
Philip Catherine
gitaar
Nicola Andrioli
piano
Bart De Nolf
contrabas
Angelo Moustapha
drums , percussie
21:00
-
22:00
The John Scofield Trio feat Vicente Archer & Bill Stewart
John Scofield
gitaar
Vicente Archer
contrabas
Bill Stewart
drums

2023-2024

Special Moments

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Geluidsniveau

Niveau 2 ≤ 95 db

Tarieven

Standaard

22 - 28 - 38 - 44 -

Special Moments

22 - 28 - 38 - 44 -

< 30 jaar

11 - 14 - 19 - 22 -

Kaart : Verhoogde tegemoetkoming / EU Disability

11 - 14 - 19 - 22 -