Jeunesse et Arts Plastiques a.s.b.l

‘Precise poetry: Lina Bo Bardi’s architecture - Belinda Rukschcio ’

13 Jan.'21
- 19:00

Architecture + Film

Bekijk de online screening hier.
​​​​​​​RENT > gebruik de promocode bobardi

​​​​​​​Precise poetry - Lina Bo Bardi’s architecture is een film over de beroemde Italiaans-Braziliaanse architecte Lina Bo Bardi, die met architecturale precisie een heuse poëzie gestalte gaf.
​​​​​​​Aan de hand van een reeks interviews in het Portugees, met Engelse ondertitels, vertellen Bo Bardi's collega's en vrienden in de aanloop naar haar 100e verjaardag over de sociopolitieke uitdagingen en persoonlijke gebeurtenissen die haar werk zo tijdloos maakten. In een filmische reis langs haar grootste architecturale projecten in São Paulo en Salvador da Bahia gaan we op zoek naar sporen van de persoon in het werk dat achterblijft.

Belinda Rukschcio behaalde een diploma modeontwerp in Wenen en studeerde daarna architectuur aan de Weense technologie-universiteit. Naast haar werk als architecte ging ze aan de slag als projectmanager in media-architectuur. Ze focust op maatschappijkritische thema's en hoe die worden vertaald naar en vorm krijgen in architectuur en design. Sinds 2009 werkte Belinda Rukschcio al als docente aan de technologie-universiteit van Wenen, de Bauhaus-universiteit in Weimar en momenteel aan de technische universiteit BTU Cottbus. In 2013 draaide ze haar eerste documentaire: Precise Poetry - Lina Bo Bardi's Architecture. Ze woont en werkt in Berlijn.

Praktisch

Taal

  • Ondertiteling: Engels

Precise poetry : Lina Bo Bardi’s architecture
A film by Belinda Rukschcio 
Austria/Germany, 2014, 53’ Vo-st English