September Film Distribution

‘PREMIÈRE : THE PAINTED BIRD - Vaclav Marhoul’

1 Apr.'20
- 19:00

Waarschuwing:
​​​​​​​Deze film bevat gewelddadige scenes en is misschien niet geschikt voor iedereen. The Painted Bird is ook een meesterwerk, waarin elk beeld van een zeldzame schoonheid is.

Een jongen zwerft door een Oost-Europees land tijdens WO II. Hij werd door zijn vervolgde ouders toevertrouwd aan een oudere pleegmoeder. De vrouw sterft snel en de jongen is alleen, dwalend door het platteland, van dorp naar boerderij. Terwijl hij worstelt om te overleven, wordt hij geconfronteerd met buitengewone brutaliteiten aangericht door onwetende, bijgelovige boeren. Hij is getuige van het angstaanjagende geweld van onverschillige, meedogenloze soldaten, zowel Russische als Duitse. Wanneer de oorlog voorbij is, is hij voor goed veranderd. Gebaseerd op de veelgeprezen roman van Jerzy Kosinski. Een in prachtig 35 mm gefilmde zwart-wit evocatie van een van de meest zwarte bladzijdes in de geschiedenis van Oost-Europa aan het einde van WOII.​​​​​​​

​​​​​​​Václav Marhouls is een Tsjechische regisseur, producent, schrijver en acteur. Zijn regiedebuut Smart Philip (2003), een parodie op het werk van de detectiveschrijver Raymond Chandler, werd een Tsjechische cultfilm. Zijn tweede film, Tobruk (2008), speelde zich af in de Libische woestijn tijdens de belegering van Tobroek in de Tweede Wereldoorlog en oogstte verschillende Czech Lion awards. Marhoul's meest recente werk, The Painted Bird (2019), staat op de shortlist van de Academy Awards 2020.
​​​​​​​

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Ondertiteling: Frans Nederlands

The Painted Bird - Vaclav Marhoul (Czech Republic/Slovakia/Ukraine; 2019, 220')