Lux Film Prize
UNIC (The International Union of Cinemas)
Cinemien

‘PREMIERE : System Crasher (BENNI) - Nora Fingscheidt’

2 Maa.'20
- 20:00

De negenjarige wildebras Benni loopt tijdens haar kindertijd een trauma op. Dit uit zich in paniekaanvallen en agressie tegenover zichzelf en tegen anderen. Omdat haar alleenstaande moeder, die voor haar jongere broer en zus moet zorgen, zich geen raad weet met haar, ontfermen de sociale diensten zich over Benni en proberen ze een gunstige omgeving voor haar te vinden. Na een kort verblijf in een pleeggezin, en een paar bezoeken aan het ziekenhuis, wordt het duidelijk dat er geen permanente oplossing gevonden wordt die werkt. Ondanks de vele inspanningen van mevrouw Bafané, een maatschappelijk werkster, geraken ze geen stap verder.
​​​​​​​Haar laatste hoop is Micha, een opvoeder wiens taak het is om Benni naar school te begeleiden. Hun relatie wordt intenser en na een paar weken samen in het bos te hebben doorgebracht, lijkt een belangrijk keerpunt bereikt te zijn.

Benni is een authentieke, ontroerende en aangrijpende film, die ook qua vorm sterk is. 
De eerste speelfilm van Nora Fingscheidt, een van de vier Duitstalige films die in 2019 in Berlijn in competitie gaan, legt de lat hoog.

​​​​​​​​​​​​​​Festival Selection: 
Berlinale – Compétition 2019, Festival du Nouveau Cinéma de Montréal, PRIX LUX, Festival International du Film de Gand 2019, Les Arcs Film Festival,  Jerusalem Film festival, Istanv-bul International Film Festival.

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Ondertiteling: Engels Frans Nederlands