Moussem Nomadisch Kunstencentrum

‘Rajab Suleiman & Kithara’

11 Mei'19
- 19:00

Tanzania

“Kithara adheres to the traditional principles of acoustic taraab playing but at the same time Rajab has modernised the qanun playing style and ensemble performance by looking to Egypt and Turkey for inspiration.” (ABC, 2018)

Laat je meevoeren naar Zanzibar met de virtuoze qanunspeler Rajab Suleiman. Met violisten, zangers, accordeonisten en oed-spelers mixt hij de Ottomaanse en Arabische maqamat met Cubaanse ritmes, Indische klanken en lokale ngoma-verhalen.

Eeuwenlang trok Zanzibar volkeren aan die op het eiland kwamen wonen en handeldrijven. Daarom hoor je in de taarab van Zanzibar naast Afrikaanse en Arabische ook Indische en Europese invloeden. In 2012 blies de virtuoze qanunspeler Rajab Suleiman nieuw leven in de traditionele taarab. Hij bracht jonge en minder jonge violisten, zangers, accordeonisten en oed-spelers samen in de kersverse groep Kithara en mixte de Ottomaanse en Arabische maqamat met Cubaanse ritmes, Indische klanken en lokale ngoma-verhalen. Suleiman en Kithara toerde de jongste jaren door Europa, de Verenigde Staten, Australië en Tanzania. Grijp je kans om ze aan het werk te zien in het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel.

BOZAR trakteert! Luister naar de playlist "World" op Spotify en ontdek het muziekseizoen ’18-’19 van BOZAR.

2018-2019

Music Talk(s)

Concerten

Wereldmuziek

2018-2019

Enchanting Tarab

Concerten

Wereldmuziek

2018-2019

BOZAR X Moussem

Concerten

Wereldmuziek

2018-2019

Qanun Dialogues

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

19u00 Concert