‘Redi Hasa’

12 Nov.'22
- 20:30

My Nirvana

De Albanese cellist Redi Hasa – gekend als solist bij Ludovico Einaudi – stelt op zaterdag 12 november zijn nieuwe project ‘My Nirvana’ voor in Bozar Studio in Brussel. Hij brengt zijn favoriete Nirvana-nummers op een intieme en meeslepende wijze.

Geboren in een muzikale familie, begon Redi Hasa op zevenjarige leeftijd cello te studeren aan de Virtuosi Of Tirana Music School. Uiteindelijk studeerde hij af aan de Tirana Academy of Fine Arts in 1998 en kreeg hij een beurs voor het Tito Schipa Conservatorium in Lecce (Italië), waar hij in 2007 zijn diploma behaalde. Redi’s talent droeg bij aan de zogenaamde renaissance van de traditionele muziek in Zuid-Italië, wat leidde tot samenwerkingen met Ludovico Einaudi en Robert Plant.

Redi Hasa’s liefde voor de muziek van Nirvana stamt af uit de tijd dat zijn stad, het Albanese Tirana, in volle burgeroorlog zat. Destijds was het beluisteren van Westerse muziek zoals The Beatles en Milli Vanilli verboden. Ook al wist de gemiddelde Albanees niet af van het bestaan van grungemuziek, toch circuleerde de muziek in de underground scene. Zo was het ook bij Redi Hasa. Overdag studeerde hij aan het Conservatorium van Tirana en ’s avonds speelde hij op de enige elektrische basgitaar in de stad die hij van zijn broer in Italië had gekregen. Tijdens die nachtelijke sessies ontstond de liefde voor Nirvana en later ook het project ‘My Nirvana’.

Links: greenhousetalent - youtube

Praktisch

Location

Studio

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Geluidsniveau

Niveau 1 ≤ 85 db

Tarieven

Standaard

25 -