‘Residue - Merawi Gerima’

25 Juni'21
- 19:00

Open-air screening

Jay keert terug naar zijn oude buurt in Washington D.C. en ziet dat de gentrificatie er sterk heeft toegeslagen. Afro-Amerikaanse bewoners worden uit hun huizen verdreven door rijkere, overwegend blanke huiseigenaren. Zijn vroegere vrienden behandelen hem plots als een buitenstaander. Jay voelt zich verloren en vraagt zich af in welke wereld hij thuishoort. 
 

Merawi Gerima is een filmmaker uit Washington D.C., wiens eerste langspeelfilm, Residue, het resultaat is van een nauwe samenwerking met mensen uit de buurt die hij portretteert. Gerima studeerde af aan de School of Cinematic Arts van de University of Southern California. Hij is de zoon van de beroemde Ethiopische filmmaker Haile Gerima, een legendarische figuur in de L.A. Rebellion, een filmbeweging geleid door een generatie jonge Afrikaanse en Afro-Amerikaanse filmmakers die in de jaren zestig, zeventig en tachtig ijverden voor een zwarte cinema als alternatief voor mainstream Hollywood. 

Praktisch

Location

Kunstberg

1000 Brussel
Plan

Taal

  • Engels
  • Ondertiteling: Frans

Bij regenachtig weer zullen de filmvoorstellingen doorgaan. 
In geval van extreme weersomstandigheden (harde wind, storm) behoudt Bozar zich het recht om de voorstelling te annuleren. In dat geval worden de ingeschreven deelnemers vóór 15.00 uur op de dag  van het event per sms op de hoogte gebracht.

Tarieven

Standard

0 -