‘Schumann 4’

21 Apr.'15
- 00:00

Symfonieorkest Vlaanderen

De Japanner Seikyo Kim is even terug! De vroegere chef-dirigent van het Symfonieorkest Vlaanderen brengt met Robert Schumann en Hector Berlioz twee romantische componisten én boezemvrienden bijeen die beiden verzot waren op literatuur. Schumann en Berlioz groeiden op in een literair klimaat, behoorden tot het kruim van de Europese muziekkritiek en baseerden tal van composities op boeken, gedichten en verhalen.
In zijn muziek transformeerde Schumann naar lieve lust gekende verhalen naar fantastische karakterstukken. Zijn Symfonie nr. 4 spreekt door de dichte texturen, de Beethoveniaanse vormen en de dramatische ‘Sturm und Drang’-sfeer dan ook echt tot de verbeelding.
Berlioz op zijn beurt vertelt in zijn Tweede Symfonie Harold en Italie het verhaal van de vele omzwervingen van de jonge Harold in Italië. Vertolkt door de altviool van de Chinese soliste Peijun Xu, waagt Harold zich aan passionele liefdesaffaires, eindeloze wandelingen in de natuur en nachtelijke tavernebezoeken. De sprankelende en uiterst expressieve orkestraties van Berlioz maken het muzikale luisteravontuur compleet.
Seikyo Kim

leiding

Xu Peijun

altviool

Schumann 4
Hector Berlioz

Harold en Italie, op. 16

Robert Schumann

Symfonie n°4

Schumann 4
Hector Berlioz

Harold en Italie, op. 16

Schumann 4
Schumann 4
Hector Berlioz

Harold en Italie, op. 16

Praktisch