‘The Swinging Thirties’

15 Juni'20
- 20:00

Valentin Uryupin - Pavel Kolesnikov

Omwille van de veiligheidsmaatregelen die de Minister-President van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest opgelegd heeft rond het coronavirus (Covid-19), vindt deze show niet plaats, terugbetaling via dit formulier aanvragen.

Mensen die via de kassa van het Vlaams Symfonie Orkest tickets voor dit concert hebben gekocht, worden persoonlijk gecontacteerd over de vergoeding.​​​​​​​

 

 

Uitvoerders:
Symfonieorkest Vlaanderen
Valentin Uryupin – dirigent
Pavel Kolesnikov – piano

Programma:
Darius Milhaud 1892–1974
Le Boeuf sur le Toit, op. 58
Maurice Ravel 1875–1937
Pianoconcerto in G
Benjamin Britten 1913–1976
Johnson over Jordan Suite (arr. P. Hindmarsh)
George Gershwin 1898–1937
Catfish Row (suite uit de opera ‘Porgy and Bess’)

Wie pianist Pavel Kolesnikov eerder al eens aan het werk hoorde, weet wat hij of zij mag verwachten: een fenomenaal feest voor de zinnen, vol krachtige klanken en eigenzinnig raffinement. Dat zal met Ravels Pianoconcerto in G niet anders zijn. Ravel raakte tijdens zijn Amerikaanse tournee diep onder de indruk van de jazz en zijn swingende ritmes. Hij verwerkte ze in een concerto waarbij haast niemand  de tenen stil kan houden. Bij Le Boeuf sur le Toit van Milhaud is dat al helemaal onmogelijk. Milhaud verweefde talloze Braziliaanse melodietjes in een ballet dat lekker buiten de lijnen van de werkelijkheid kleurt. Hopla! Ooit al eens op een tafel willen dansen in een Parijs’ café? Dit is uw kans. Gershwin ten slotte wilde graag serieus genomen worden als klassiek componist, maar floreerde vooral op Broadway. De opera Porgy and Bess is het ronduit geniale resultaat van die spreidstand. Cheers!  

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Inclusief 20 min pauze