Bozar Music
Koninklijke Vlaamse Schouwburg - KVS
Théâtre National Wallonie-Bruxelles

‘Symfonieorkest van de Munt’

22 Nov.'20
- 20:00

Der Schauspieldirektor

Door de nieuwe maatregelen in verband met COVID-19 kan dit evenement jammer genoeg niet plaatsvinden. Als je al een ticket voor dit evenement hebt gekocht, dan vind je hier alle nodige informatie. ​​​​​​​​​​​​​​

Rivaliserende zangers, grote ego’s en hectische voorbereidingen: Mozart kon rijkelijk uit zijn eigen ervaringen putten, toen hij in 1786 Der Schauspieldirektor componeerde. Deze “komedie met muziek in één bedrijf”, geschreven in dezelfde periode als Le nozze di Figaro, steekt heerlijk de draak met het operawereldje van zijn tijd. In onze concertante uitvoering haalt muziekdirecteur Alain Altinoglu samen met een cast Mozartspecialisten de sprankelende lichtvoetigheid van deze korte maar grappige en inventieve partituur naar boven, terwijl de plot en de vele dialogen een eigentijdse twist krijgen. Elke gelijkenis met de huidige operawereld berust louter op toeval!

Deze productie vervangt de concertante opvoering van De Kinderen der Zee, die uitgesteld wordt naar een volgend seizoen.

Alain Altinoglu

muzikale leiding

Mieke De Groote

actrice

Achille Ridolfi

acteur

Dietrich Henschel
Marie-Aurore d'Awans
Nadine Baboy
Evelien Van Hamme
Thomas Blondelle
Liv Redpath
Simona Šaturová

zang

Hervé Loka Sombo

vocals

Programma
Wolfgang Amadeus Mozart

Der Schauspieldirektor, KV 486

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL