‘Symphonia Harmoniæ Cælestium Revelationum - Marie-Pierre Brébant & François Chaignaud’

26 Juni'24
- 19:00

Live Muziek - Stem - Dans

Het muzikale archief van de middeleeuwse mystica Hildegard von Bingen werd herwerkt voor bandura en stem door performanceartiesten Marie-Pierre Brébant & François Chaignaud. Het Franstalige duo ontrafelt al een aantal jaren de twaalfde-eeuwse manuscripten die alle muziek van de heiligverklaarde benedictijnse abdis Hildegard bevatten.

Tijdens de 2,5 uur durende performance in de Hortahal bespeelt muzikante Marie-Pierre Brébant de bandura (Oekraïense harp) terwijl choreograaf François Chaignaud het stuk vervolmaakt met stem en dans. Ze leven ze zich moeiteloos in in het middeleeuwse denkpatroon, waardoor je als het ware terug wordt gekatapulteerd naar het Midden-Duitsland van Hildegard von Bingen gedurende de 12de eeuw.

De artiesten leveren met Symphonia Harmoniæ Cælestium Revelationum een totaalbeleving die ervaren kan worden als een trance waar ze hun, als het ware psychedelische, sensaties laten doorstromen naar het publiek. Gefascineerd door de oude geschriften brengen zij nu vol overgave een filosofische performance bedoeld voor meditatie, bezinning en genezing.

Praktisch

Location

Hortahal

Ravensteinstraat 23 1000 Brussel

Geluidsniveau

Niveau 1 ≤ 85 db

Tarieven

Standaard

16 -

< 30 jaar

14 -

Kaart : Verhoogde tegemoetkoming / EU Disability

14 -

Creatie

  • mandorle production