Jeunesse et Arts Plastiques a.s.b.l

‘TOKYO RIDE - Ila Bêka et Louise Lemoine’

11 Okt.'20
- 18:00

Architecture + Film

Tokyo Ride heeft veel weg van een roadmovie en neemt ons mee door de straten van de Japanse hoofdstad, aan boord van de vintage Alfa Romeo Giulia van Ryūe Nishizawa. De film schetst niet zozeer een klassiek portret van een van de meest getalenteerde en beroemdste hedendaagse Japanse architecten, maar brengt vooral ongeveinsde spontaniteit naar de voorgrond tijdens een uitstap onder vrienden. Onderweg vertelt Ryūe Nishizawa over zijn nauwe band met zijn geboortestad, terwijl hij halt houdt bij de locaties die voor hem een persoonlijke betekenis dragen, de gebouwen die hem hebben beïnvloed, en enkele van zijn architecturale projecten.

 

Ila Bêka en Louise Lemoine zijn artiesten, filmmakers, producenten en uitgevers die al 10 jaar samenwerken. Hun onderzoek richt zich op het experimenteren met nieuwe narratieve en cinematografische vormen in relatie tot hedendaagse architectuur. Hun films zijn op grote schaal vertoond in enkele van de meest prestigieuze internationale culturele instellingen en evenementen zoals de Biënnale van de Architectuur van Venetië, het Metropolitan Museum of Art (New York), Centre Pompidou (Parijs), Louisiana Museum of Modern Art (Kopenhagen), Barbican Centre (Londen), CCA (Montreal) en Fondazione Prada (Milaan, Italië), en vele anderen.

Hosted Events

2020-2021

Jeunesse et Arts Plastiques

Praktisch

Location

Zaal M

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Taal

  • Engels Japans
  • Ondertiteling: Frans

Alle evenementen worden covid-proof georganiseerd volgens het protocol voor de cultuursector. Raadpleeg onze COVID-maatregelen om BOZAR in alle veiligheid te bezoeken.