‘The Tuba Thieves - Alison O'Daniel’

8 Apr.'24
- 19:00

The Tuba Thieves zal extra muros worden vertoond in Cinema Galeries.

​​​​​​​Eind 2011 vond er een golf van tubadiefstallen plaats in middelbare scholen over heel Zuid-Californië. Alison O'Daniel was nieuwsgierig naar de tubaspelers en vroeg zich af hoe zij in de klas zaten, met lege handen, verveeld, luisterend. Hoe zou de band zelfs klinken zonder zijn laagst klinkende instrument? Nog voordat de diefstallen voorbij waren, besloot ze een film te maken met als naam The Tuba Thieves. In plaats van te focussen op de dieven, gebruikte ze het aspect van luisteren als verhaallijn. The Tuba Thieves verandert het gebruik van ondertitels en bijschriften radicaal door ze te beschouwen als een derde narratieve ruimte, gelijk aan beeld en geluid. O'Daniel won de Best Feature Sound Design Award tijdens het Sundance Film Festival 2023. 

Alison O'Daniel is filmmaker en beeldend kunstenaar. Ze heeft geëxposeerd in galerijen en musea over de hele wereld. O’Daniel is een United States Artist 2022 Disability Futures Fellow en een 2022 Guggenheim Fellow en werd opgenomen in Filmmaker Magazine's 25 New Faces of Independent Film. Daarnaast is ze ook assistent-professor Film aan het California College of the Arts in San Francisco.

  • De film zal een inleiding krijgen in het Engels, die vertolkt zal worden in Internationale gebarentaal
  • De film zelf maakt gebruik van Engelse Closed Captions. 
  • Voor event zal het publiek worden gevraagd om een ballon op te blazen om zo via trillingen van het geluid een gevoelsmatige ervaring te geven.

​​​​​​​

Praktisch

Location

Cinema Galeries

Koninginnegalerij 26 1000 Brussel

Taal

  • Engels
  • Ondertiteling: Engels

Samenwerking