‘Vladimir Spivakov and Moscow Virtuosi’

15 Okt.'19
- 20:00

40 years Anniversary Tour

Het daadwerkelijke overlegprogramma omvat de werken van Luigi Boccherini, Wolfgang Amadeus Mozart en anderen.

 

We zijn blij om u de wereldberoemde vioolvirtuoos en dirigent VLADIMIR SPIVAKOV en zijn beroemde kamerorkest Moskou VIRTUOZEN te presenteren op zijn 40 jaar Europese tournee ter gelegenheid van de oprichting van het orkest in 1979!

Vladimir Spivakov studeerde bij Yury Jankelevitsj en eindelijk met de legendarische David Oistrakh, een van de grootste violisten van de 20e eeuw. Sinds een vroege leeftijd Vladimir Spivakov werd bekroond met hoge prijzen op de belangrijkste internationale muziekwedstrijden.Tijdens zijn loopbaan als vioolsolist begon hij te trainen als dirigent en maakte zijn debuut als dirigent van het Chicago Symphony Orchestra in 1979 op een Ravinia Festival Summer concert. Dit werd spoedig gevolgd door talrijke verdere overeenkomsten.

Ook stichtte hij in 1979 het kamerorkest Moskou VIRTUOZEN, dat al snel bekend werd als een van de beste kamerorkesten ter wereld. Het orkest wordt aangeworven door de beste muzikanten, stemmen en solisten van de symfonie en kamerorkesten van Moskou.

Het orkest speelt meer dan 100 concerten per jaar en heeft uitgevoerd in bijna elk land in Europa, de VS en Japan. Met meer dan 100 concerten per jaar in bijna alle landen in Europa en de Verenigde Staten en Japan evenals talrijke CD-opnames, zijn de Moskouse virtuozen een vaste constante geworden in het internationale concertleven.

 

Praktisch

Location

Henry Le Boeufzaal

Ravensteinstraat 23 1000 BRUSSEL

Productie

  • BA Management GmbH