‘WISDOM TOOTH - Liang Ming’

23 Apr.'21

+ Conversatie tussen Flora Lichaa en de regisseur

De vertoning is vanaf 20 april te zien op het digitale platform van het MOOOV filmfestival tegen de ticketprijs van 8 EUR.

 

Gu Xi dreigt ontslagen te worden wanneer blijkt dat ze niet over de juiste papieren beschikt. In een poging de nodige officiële documenten in handen te krijgen, spreekt ze al haar kennissen aan. Ondertussen kruist nog een heel andere uitdaging haar pad: ze moet het zien te vinden met Qingchang, de nieuwe vriendin van haar broer. De winter doet zijn intrede, het kwik daalt en ook de relatie tussen Gu Xi, haar broer en diens vriendin wordt almaar killer.
 

Liang Ming studeerde af als acteur aan de Communication University of China en was al te zien in verscheidene bekroonde films, waaronder Spring Fever van Lou Ye. Nu zet hij zijn eerste stappen als regisseur. Wisdom Tooth is Liang Mings regiedebuut en ging in 2019 in première op de derde editie van het Pingyao International Film Festival.
 

Na de film volgt een gesprek tussen Liang Ming en Flora Lichaa.
​​​​​​​
Flora Lichaa
verricht postdoctoraal onderzoek in het kader van het Marie Skłodowska-Curie-onderzoeksprogramma aan het Centre for East Asian Studies van de Université Libre de Bruxelles.

Praktisch

Taal

  • Ondertiteling: Engels

Prijs (voor de film): 8 EUR

Dit project kreeg financiële steun van het Horizon 2020-onderzoeks- en innovatieprogramma van de Europese Unie in het kader van de Marie Skłodowska-Curie-beursovereenkomst nr. 801505.

Co-creation

  • EASt (East Asian Studies)