Gepubliceerd op

Christophe Slagmuylder benoemd tot directeur-generaal van Bozar

Tijdens de ministerraad van 25 november heeft de regering Christophe Slagmuylder aangesteld als directeur-generaal van Bozar voor een mandaat van 6 jaar. Hij start zijn nieuwe functie in Brussel vanaf 1 februari 2023.

Christophe Slagmuylder (°1967, Brussel) is sinds 1991 actief in de brede kunstensector, met een focus op de podiumkunsten. Hij maakte naam bij het Kunstenfestivaldesarts, waar hij van 2002 tot 2018 werkte en in 2007 stichtster Frie Leysen opvolgde als algemeen en artistiek directeur. Zijn carrière nam een internationale wending met zijn aanstelling in 2018 als algemeen en artistiek directeur bij de Wiener Festwochen, het prestigieuze multidisciplinaire kunstenfestival in Wenen. Zijn Brusselse netwerk, zijn ervaring met grote internationale samenwerkingen en zijn voeling met de hedendaagse kunsten in de breedste zin van het woord sluiten naadloos aan bij de missie van ons kunstenhuis en zullen het een nieuwe uitstraling geven.

Christophe Slagmuylder: Voor mij is Bozar een van die fundamentele plekken die het artistieke en intellectuele leven in Brussel en in de wereld belichamen, een huis dat tijdperken heeft weten te doorkruisen en er de schommelingen en vooruitgang van weerspiegelt. Ik ben erg blij om de identiteit van Bozar samen met het team te definiëren en om de uitstraling van het huis te bekrachtigen, vandaag en morgen. Via dit multidisciplinaire kunstencentrum wil ik onderzoeken hoe creatieve processen kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van een duurzame, solidaire en egalitaire samenleving. Op persoonlijk vlak kijk ik er erg naar uit om terug te keren naar de inspirerende context van Brussel, een stad waarvan ik denk te kunnen zeggen dat wij "elkaar begrijpen".