Gepubliceerd op

Filmfestival BRIDGES kleurt februari

Van 18 tot 27 februari staat Bozar voor de vijfde keer op rij in het teken van Oost-Europese cinema. Dit jaar zijn alle ogen gericht op Georgië en Oekraïne.

BRIDGES East Of West Films Days is aan haar vijfde editie toe en richt zich met zes filmvertoningen op hedendaagse en recente cinema uit Georgië en Oekraïne. Precies dertig jaar na de ineenstorting van het Sovjetblok zijn deze twee naties nog steeds grotendeels afwezig op onze schermen, behalve op internationale festivals als Berlijn, Cannes, Karlovy Vary, Locarno of Rotterdam.

Oekraïne en Georgië kunnen er prat op gaan bijzonder actief te zijn op filmgebied en bieden een esthetisch universum met een eigen smaak, dat zijn weg heeft gevonden naar het Belgische en Brusselse publiek.

De meeste films zullen worden vertoond in aanwezigheid van hun regisseurs. Vanwege de gezondheidscrisis en de vele beperkingen die ze met zich meebrengt, zal deze editie van BRIDGES beperkt blijven tot 6 films.

Sinds vorig jaar is SOONER onze partner en het platform bij uitstek om opnieuw in de films te duiken die bij Bozar getoond werden. Je kan vier films van de vorige editie nog steeds (her) bekijken op SOONER: Donbass, My father is my mother’s brother, The Wild Fields, The tribe.