Gepubliceerd op

Galadiner ‘Art & Ecstasy’ in het Paleis voor Schone Kunsten

Een zintuigelijke en spirituele ervaring

Op dinsdag 18 april vond in de Grote Zaal Henry Le Boeuf het jaarlijks fundraising-diner plaats. De opbrengsten van de avond worden aangewend voor het realiseren van een multidisciplinair en transversaal artistiek programma, en ervoor te zorgen dat Bozar een hoogstaand en compromisloos artistiek aanbod kan blijven voorleggen.

Naar aanleiding van de tentoonstelling Swedish Ecstasy, stond het gala volledig in het teken van ‘Art & Ecstasy’ en werden de gasten uitgenodigd om verder te kijken dan de zichtbare werkelijkheid. De zintuigelijke en spirituele ervaring riepen we tijdens het galadiner op.

Het was voor Bozar het ideale moment om mecenassen, patrons, trouwe partners en hun gasten te bedanken voor hun steun tijdens een gezellige receptie en spraakmakend diner met de 4-mains signature Isabelle Arpin en Jean Michel Loriers. 

Kersvers CEO & artistiek directeur Christophe Slagmuylder sprak de gasten toe, samen met Isabelle Mazzarra, voorzitster van de Raad van Bestuur. Verschillende artistieke performances vonden plaats: Sopraan Sarah Defrise, fluitiste Géraldine Clément en pianist Florian Noack.

Gasten ontdekten de oudste nog bestaande zangstijl in Europa: de joik van de Sámi, een Scandinavisch nomadisch volk. Joik betekent ‘je uitdrukken met zang of spraak’. Vandaag de dag is joik één van de belangrijkste componenten van de Sámi-identiteit. Je leert het op jonge leeftijd en wordt zo lid van de Sámi-gemeenschap.

De Zweedse kunstenares Cecilia Edefalk zorgde met haar performance voor de nodige extase. Net als haar illustere voorgangers treedt ze in contact met geesten. Zo converseert ze geregeld met Hilma af Klint en August Strindberg. Speciaal voor deze avond vroeg ze Strindberg om een reactie.

De genodigden konden tijdens het diner deelnemen aan veiling van uitzonderlijke ervaringen en voorwerpen, georganiseerd door Christie’s. We sloten de avond af met een dessertenbuffet en Nordic DJ-set by RIDOE in de Hortahal.

Hartelijk dank aan alle deelnemers voor hun aanwezigheid en steun, en aan alle teams die hebben bijgedragen aan deze bijzondere avond.