Performance d’Ebale Zam Martino

Gepubliceerd op

"Geboren op de verkeerde plaats, op het verkeerde moment, in het verkeerde lichaam?"

In het kader van Brussels Dance! en na het succes van de eerste uitzending op 19 maart wordt de voorstelling van Ebale Zam Martino uitzonderlijk heruitgezonden op woensdag 26 mei om 20 uur. Mis deze exclusieve replay niet!

Deze voorstelling, gebaseerd op het gelijknamige boek van Zam Martino Ebale, is een vurig pleidooi voor respect voor verschillen en het recht op een waardig leven. De beroemde Kameroense choreograaf, danser en zanger put zijn inspiratie uit de ‘Mengan’, een prachtig Zuid-Kameroens zang- en dansritueel dat door personen getroffen door lepra wordt beoefend om hun pijn te vergeten. Hier schuilt schoonheid in een therapeutisch antwoord op elke vorm van discriminatie in onze samenlevingen.

De artiesten uit alle windstreken (Kameroen, Japan, Frankrijk, België, Mozambique, Argentinië, Togo) droegen elk hun steentje bij tot het project, dat wordt aangevuld met beelden van videokunstenaar Federico Ariu, van de vzw Artfusion, en muziek van de Bulgaarse gitarist Vladimir Kostov en de Burkinese percussionist Souleymane Dankambary. Het resultaat is een adembenemende voorstelling waarin de het creatieve proces, steunend op interculturele dialoog, de humanistische boodschap kracht bijzet.

Het optreden wordt uitgezonden op 26 mei 2021 om 20:00 op deze pagina en op Facebook.
Duur: 1 uur
Geen registratie vereist. De video zal niet meer beschikbaar zijn zodra de livestream voorbij is.

Ontdek het festivalprogramma op de Brussels Dance! website.

Cocreatie: Le Senghor- Centre Culturel d'Etterbeek, NyangaZam asbl
Samenwerking: Artfusion, hybrid studio, Midnimo, Fridha
In het kader van: Afropolitan Forum
Institutionele partner: AfricaMuseum
Steun: Nationale Loterij, Belgische ontwikkelingssamenwerking