Gepubliceerd op

Heksenfee met het Belgian National Orchestra

Online concert voor Kleuteronderwijs (derde kleuterklas) en lager onderwijs (eerste graad)

Beleef een muzikale en poëtische ervaring met je leerlingen vanuit het klaslokaal! Het concert Heksenfee kon spijtig genoeg niet doorgaan in BOZAR op 15 januari, maar we werkten aan een digitaal alternatief in samenwerking met Jeunesses Musicales de Bruxelles, Jeugd en Muziek Brussel en het Belgian National Orchestra.

Saai! Dat vindt fee Rozemarijn van feeën met rozige jurkjes en slappe toverstafjes. Ze is veel liever vies en vuil en zou liever een heks willen zijn. Rozemarijn haalt allerlei heksentoeren uit om haar wens kracht bij te zetten en haar mama te overtuigen: samen met je leerlingen springt, klapt, joelt en zingt ze op de symfonische melodieën van het Belgian National Orchestra.

Dankzij onze videoformule kunnen je leerlingen het verhaal van fee Rozemarijn, gebaseerd op het boek Heksenfee van Brigitte Minne en Carll Cneut, ontdekken. Het verhaal wordt verteld door de actrice Violet Braeckman. Muzikanten van het Belgian National Orchestra begeleiden het geheel met betoverende melodieën van Edward Elgar, terwijl op de achtergrond de magische illustraties van Carl Cneutt tot leven komen. 

Edward Elgar, componist
Brigitte Minne, tekst​​​​​​​
Carll Cneut, illustratie​​​​​​​
Filip Standaert, concept & realisatie

Hoe werkt het?

  1. Schrijf je in via het online formulier. Na je registratie nemen wij per e-mail contact met je op om je op de hoogte te brengen van de factuurvoorwaarden.
  2. Na ontvangst van je betaling, krijg je een bevestigingsmail met de links naar de online inhoud. Een eerste link, actief vanaf 23 februari 2021, geeft je toegang tot een inspiratiemap en een pedagogisch dossier die je helpen het concert aan je leerlingen voor te stellen.
  3. Vanaf 8 maart 2021 zal de tweede link naar de film van het concert (individueel voor elke school) worden geactiveerd. Het is showtime in je klas!

Online concert
Prijs: € 150, inclusief het pedagogisch dossier en toegang tot de video voor je hele school (zoveel klassen als je wil) tot 30 juni 2021. De link naar de video is individueel voor elke school. Duur van de film: 40 min.

Boek
Geïnteresseerd in het boek ‘Heksenfee’? Bij de inschrijving kan je het boek Heksenfee met een kortingsprijs van € 12 bestellen.

Info: +32 2 507 83 36 - groups@bozar.be
Opmerking: het is niet meer mogelijk om workshops in het klaslokaal te organiseren.​​​​​​​


Waarom zijn er kosten verbonden aan deze online activiteit?
Wij zijn blij dat wij veel online-activiteiten gratis kunnen aanbieden aan het publiek, vooral sinds de tijdelijke sluitingen van culturele instellingen. De productie van educatieve en muzikale audiovisuele inhoud brengt echter aanzienlijke kosten met zich mee. Dit betalende aanbod laat ons toe om het kwalitatieve werk van professionelen (muzikanten van het orkest, auteurs, technische teams,...) verder voor te stellen en is berekend onder het gebruikelijke tarief voor een concert in BOZAR (€6 per leerling). Wij hopen dat deze formule aan je verwachtingen en mogelijkheden in de klas zal voldoen.