Gepubliceerd op

Herbeleef het Are You Series? festival

Van 8 tot 12 december 2021 richtte Bozar de schijnwerpers opnieuw op series met het Are You Series? festival. Hier vind je enkele hoogtepunten terug.

Na een afgelaste editie vond het TV-series festival uiteindelijk afgelopen december plaats, met exclusieve previews en speciale gasten tijdens 5 avondvoorstellingen en een dag van professionele ontmoetingen. In de series stond het thema van de opstand centraal: tegen geweld tegen vrouwen (H24), tegen politieke corruptie (Pandora), tegen de verplaatsing van werk en de leegloop van het platteland (The Last Socialist Artefact), tegen de macht van geld over lichaam en leven (The Window). De professionele ontmoeting legde de nadruk op de paradigmaverschuivingen die in de audiovisuele sector gaande zijn: gelijkheid, diversiteit en betere arbeidsvoorwaarden voor alle werknemers. Herbeleef hier vier belangrijke momenten van het festival.

 

Panel 1

Preventie en opleiding: hoe kunnen werkgevers, subsidiërende instanties en coproducenten de veiligheid van alle werknemers op en buiten de set waarborgen? (FR)

Inleiding door Paye Ton Tournage
 

Rondetafelgesprek met Alice Gadbled (Elles font des films), Sandrine Brauer (Collectif 50/50), Mieke Van den Broeck (Progress Law) Jan Vermoesen (Mediarte), Annabella Nezri (UPFF)

Gemodereerd door Elli Mastorou
 

Panel 2

Intimiteitscoach: mythes en realiteiten over een nieuw beroep (EN/FR)
 

Interview met Olivia Troy - Intimacy Coordinator (NYC) (EN)
 

Rondetafelgesprek met Salomé Richard (actrice), Laurent Micheli (regisseur) en Paloma Garcia Martens (kostuumontwerper, opleiding intimiteitscoördinatie) (FR)
 

Gemodereerd door Elli Mastorou
 

Panel 3

Workshop over vooroordelen en stereotypen bij het schrijven en regisseren van fictie (EN)

door Dr Mary Harrod (Universiteit van Warwick)
 

Panel 4

Presentatie van politieke steun en actieplannen 2022 van Elles Font Des Films en Wanda. Gevolgd door een werksessie over samenwerkingsverbanden om het bereik van lopende acties in tal van federaties en instellingen te vergroten.
 

Rondetafelgesprek met Aurore Boraczek (screen.brussels), Baptiste Charles (Kabinet van Minister Bénédicte Linard), Géraldine Doignon (Elles font des films), Sarah Carlot (Elles font des films), Marc Janssen (RTBF), Jan Vermoesen (Mediarte)
 

Gemodereerd door Elli Mastorou