Gepubliceerd op

KUNST EN TECHNOLOGIE: KUNNEN BEDRIJVEN EN KUNSTENAARS SAMEN INNOVEREN?

Herbekijk de webinar

In het verlengde van de STARTS Prize ’20 tentoonstelling van dit najaar, bood BOZAR LAB u op zaterdag 28 november een webinar aan rond het thema artistieke samenwerking als innovatiemiddel.

"We zullen een nieuw Europees Bauhaus opzetten - een co-creatie ruimte waar architecten, kunstenaars, studenten, ingenieurs, designers samenwerken om dat te realiseren." Met deze opvallende aankondiging heeft Ursula Von Der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, een nieuwe manier van denken over Kunst & Technologie geïnitieerd. BOZAR LAB, een ruimte gewijd aan de reflectie over de banden tussen kunst, maatschappij, technologie en duurzaamheid in het Paleis voor Schone Kunsten, heeft dit debat nieuw leven ingeblazen in zijn recente webinar over het onderwerp ''Kunst&Technologie: Kunnen bedrijven en kunstenaars samen innoveren?". 

Met bijdragen van vele interessante gasten: Paul Dujardin (BOZAR), Ruth Reichstein (EU Commissie), Christophe De Jaeger (BOZAR LAB), Emma Dumartheray (BOZAR LAB), Karen Palmer (kunstenaar en verteller van de toekomst), Stefan Grosjean (Smappee & Snowball), Alexandra Vanhuyse (Snowball), Andrew McWilliams (Thoughtworks), Piet Haerens (HAEDES), Jonathan Berte (Robovision).

Aangezien het meer dan een namiddag duurt om dit topic te bespreken, wil BOZAR het debat voortzetten met het publiek en prominente actoren uit de kunst- en technologiewereld. Neem dus deel aan de discussie en denk samen met ons na over onze toekomst op onze LinkedIn groep BOZAR ARTS & TECH. 

(Her)bekijk hier de webinar: